• Alle Kwartfinalisten met de winnaar op de stoel.

    Bibliotheek Rivierenland

Yana van Walderveen voorleeskampioen regio Geldermalsen en Neerijnen

GELDERMALSEN Op woensdag 13 februari kwamen negen voorleeskampioenen uit de regio in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Yana van Walderveen van basisschool De Schakel uit Meteren tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Yana las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek 'De meester is zoek 'van C. van den End. De in totaal negen kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in het theater van De Pluk voor de titel van regiokampioen.

HALVE FINALE Met haar winst heeft Yana zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 20 februari in de Pluk in Geldermalsen. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes tot acht regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

LANDELIJKE FINALE Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op woensdag 22 mei in de Schouwburg Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Fotos van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.