• Graficzny.com.pl

    Andrzej Gdula

Zes wethouders uit Rivierenland nemen Krachtenbundel in ontvangst

GELDERMALSEN Wethouders Fouad Sidali (Culemborg), Bert van Swam (West Maas en Waal), Griedo Bel (Lingewaal), Anita Sørensen (Maasdriel), Rob Benschop (Neder-Betuwe) en Annie Benschop-van Eldik (Buren) nemen op 10 juli de Krachtenbundel in ontvangst. Dit is een bundel met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij.

In de speciale editie Regio Rivierenland van de Krachtenbundel zijn inspirerende levensverhalen van mensen uit deze regio gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Voor deze speciale editie gingen de wethouders van de eerdergenoemde gemeenten op bezoek bij kwetsbare burgers. Tijdens deze persoonlijke ontmoetingen haalden zij bijzondere levensverhalen op. Deze verhalen zijn, samen met verhalen die binnen zorg- en andere organisaties werden opgehaald, gebundeld in de 31ste editie van de Krachtenbundel. Stuk voor stuk beschrijven de vertellers hoe zij, ondanks tegenslagen, krachtig in het leven staan. Zo is er het verhaal van Annemarije (46). Na een zeer roerige jeugd werd ze op haar zestiende opgenomen in een psychiatrische inrichting. Toen ze haar school weer oppakte, kreeg ze anorexia en beschadigde ze zichzelf. Opnieuw herpakte ze zichzelf en nu helpt ze anderen als ervaringsdeskundige. Of lees het verhaal van Corwin (10) en zijn ouders, die in gesprek gingen met wethouder Griedo Bel. Vanaf zijn geboorte bleek dat hij anders was dan zijn leeftijdsgenoten. Nadat hij de diagnose autisme kreeg veranderde er veel in het leven van het gezin. Corwin heeft nu veel steun aan zijn autismegeleidehond die helpt om te gaan met veranderingen en het zichtbaar maken van zijn beperking.

Op maandag 10 juli nemen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij 's Heeren Loo in Geldermalsen. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke middag krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd en vormgegeven door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Zo werkt zij aan haar missie om voor iedereen meer sociale winst te behalen

De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.800 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio Rivierenland verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag zal ook deze editie van de Krachtenbundel in het archief bewaren voor het nageslacht.

Gemeenten/organisaties die deelnemen aan deze bundel zijn:

Gemeente Culemborg, Gemeente West Maas en Waal, Gemeente Lingewaal, Gemeente Maasdriel, Gemeente Neder-Betuwe, Gemeente Buren, Entrea, IrisZorg, RIBW Nijmegen & Rivierenland, Zorgbelang Gelderland, 's Heeren Loo en De Schildkamp.