• Foto Rias Immink

Zeven verdachten azc-rellen melden zich na publicatie foto's

GELDERMALSEN Bij de politie hebben zich inmiddels zeven personen gemeld, na het publiceren van een aantal geblurde foto's op politie.nl. Zij herkenden zich van de foto. Ook kwamen er drie tips binnen waarmee de politie mogelijk verder kan in het achterhalen van de identiteit van andere relschoppers. Er zijn inmiddels zes foto's verwijderd van politie.nl.

Om de andere relschoppers eenzelfde kans te geven als de eerste groep heeft de politie in opdracht van het OM besloten om de komende dagen nieuwe geblurde foto's op politie.nl te plaatsen zodat verdachten, die betrokken waren bij de ongeregeldheden op 16 december in Geldermalsen, zich kunnen melden.

Woensdag 27 januari worden bij Bureau GLD van Omroep Gelderland ongeblurd de foto's getoond die vanaf vrijdag op politie.nl stonden en nog niet herkend zijn. De geblurde exemplaren die deze week op politie.nl worden geplaatst, worden eveneens bij Bureau GLD getoond.

Mocht dit allemaal niet het gewenste resultaat opleveren, dan worden 2 februari alle beelden die niets hebben opgeleverd ongecensureerd getoond bij Opsporing Verzocht.