• Picasa

Zilveren Prokkel naar Geldermalsen

GELDERMALSEN Staatssecretaris Martin van Rijn reikte vrijdag in Utrecht de Gouden Prokkels uit. Dat is de prijs voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Helicon, Prezzent en Disability Studies uit Geldermalsen kregen de Zilveren Prokkel voor de Client Colleges die zij organiseerden.

Martin van Rijn reikte de prijzen uit in drie categorieën. In de categorie Prokkelstage ging de Gouden Prokkel naar MEE Zeeland. Gerrit van de Berkt, ervaringsdeskundige uit Zeist, won de felbegeerde Gouden Prokkel in de categorie Mensenrechten. In de categorie Prokkelen in de Samenleving won de Irenestraat, woonvoorziening van stichting IJsselmonde-Oost in Barendrecht het goud. De drie winnende projecten zorgden volgens de jury voor inspirerende ontmoetingen tussen twee groepen die niet zo makkelijk met elkaar in contact komen.

De jury vindt het mooi om te zien dat de Prokkelweek wordt gebruikt als startpunt voor meer duurzame verbindingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Daarnaast nemen mensen met een beperking steeds vaker zelf het initiatief om activiteiten te organiseren.

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen waren actief tijdens de Prokkelweek. Bedrijven en overheden nodigden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Bijna 2.000 mensen met een verstandelijke beperking maakte hier gebruik van. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen kwamen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen.

www.prokkel.nl