• Archieffoto, de Zomer in Gelderland in Buren een paar jaar geleden.

    Foto: Ab Donker

Zomer in Gelderland in Beesd

BEESD Het programma van Omroep Gelderland 'Zomer in Gelderland' komt 16 augustus naar Beesd. Inmiddels is een team samengesteld van tien enthousiaste Beesdenaren, onder leiding van coach Jan van Wijk en de voorbereidingen zijn reeds in volle gang.

Dinsdag 16 augustus vanaf 's ochtends vroeg wordt live uitgezonden op radio Gelderland vanuit Beesd. Rond 9.20 uur wordt het team voorgesteld en om 10.20 uur krijgt het team op de radio een envelop met daarin een opdracht. De voorbereiding en de uitvoering van deze opdracht neemt de hele dag in beslag, tot de uitzending van "Zomer in Gelderland", die om 18.15 uur begint. Tussendoor krijgt het team ook nog een aantal opdrachten. Voor elke opdracht kan het team geld verdienen. Maximaal 1.000,00 euro. Het geld komt ten goede voor het Robert Mars 4 KiKa.

De hele dag worden het team en de achterban gefilmd en geïnterviewd. Er zijn dan ook zoveel mogelijk mensen nodig die wat voor het goede doel kunnen betekenen. Het team weet alleen pas op de dag zelf wat de opdrachten zijn en hoe Beesd daarbij kan helpen. Veel info wordt verspreid tot en met dinsdag 16 augustus op de facebook-pagina van het team.

Aan het begin van de avond start de televisie-uitzending van "Zomer in Gelderland" met een dorpsoptocht van anderhalve minuut, om aan het publiek te laten zien wat Beesd zo beroemd maakt. Daarna gaat de uizending verder met reportages uit het dorp, een aantal opdrachten en zeer waarschijnlijk een voorstelling van een historische gebeurtenis van Beesd, met afsluitend het Zomer in Gelderland-lied vertolkt door de Partybeukers.

Aansluitend is er nog een feestje op het plein met medewerking van Uitspanning de Notenboom en DJ Leander Vermeulen.

Het team hoopt op heel veel medewerking uit het dorp Beesd en omstreken en een grote opkomst 's avonds tijdens de uitzending op het Dorpsplein.