• Ab Donker
  • casey's bigband

    casey's bigband
  • Railroad Orchestra

    RRO

Zondagmiddagjazz in Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Zondagmiddag 3 september is het 'jazz geblazen' aan de markt in Geldermalsen. In Schenkerij de Beurs organiseert Cultureel Café Geldermalsen een middag vol jazz met optredens van Sweet Blossom Orchestra, Roaring Railroad Orchestra en Casey's Bigband. De middag start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Het festival start met een optreden van Sweet Blossom Orchestra. Nadat Teunis de Wit vorig jaar mei stopte als muzikaal leider heeft de band onder leiding van Sylvie de Lyon een doorstart gemaakt. Na 25 jaar is het Orchestra, dat een groot aantal nieuwe muzikanten heeft, dan ook springlevend. De bigband speelt in een traditionele bezetting met Mirjam Dragstra als zangeres. De ritmesectie bestaat uit drums, stringbas, gitaar en piano. Deze sectie begeleidt drie blazersgroepen; de saxofoonsectie, de trompetsectie en de trombonesectie. Hoewel de band uit amateur-musici bestaat, staat Sweet Blossom Orchestra, met musici uit Geldermalsen en omgeving, garant voor professionele muziek. Gespeeld wordt vooral swingmuziek uit de jaren veertig en vijftig, van componisten als Ellington, Basie, Miller en Moten.

Van 15.00 tot 16.00 uur is het de beurt aan Roaring Railroad Orchestra. De naam van deze band is treffend want de groep ervaren muzikanten werkten bij de Nederlandse Spoorwegen. De sprankelende bigband legt zich toe op het spelen van oude Amerikaanse en Europese jazz uit de jaren twintig. Roaring Railroad Orchestra speelt composities van onder andere Cole Porter, Duke Ellington en George Gershwin en brengt daarmee de sfeer van de 'Roaring Twenties' weer tot leven.

De middag wordt afgesloten met de Casey's Bigband o.l.v. Marc van den Bosch. Deze klassieke Big Band kent een bezetting van 5 saxen, 4 trombones, 4 trompetten en een rhythmsectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums. De beroepsmusici, semi-professionals en gevorderde amateurs staan onder leiding van Marc van de Bosch en hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Het repertoire van de band bestaat uit swingmuziek, dansmuziek, herkenbare filmmuziek en Zuid-Amerikaanse nummers. Muziek van onder andere Count Basie, Duke Ellington, Quincy Jones en Glenn Miller.

Meer informatie is te vinden op de site van Cultureel Café Geldermalsen: www.cultureelcafegeldermalsen.nl.