• Een deel van het team dat dit jaar naar Moldavië vertrekt om verder te bouwen

    Jolijn van Harten

HartenHoeve bouwt verder in Moldavië

08-08-2019, 21:20 | Lezersnieuws | jolijn

Voor de derde keer vertrekt er een groep bewoners en medewerkers van Zorgmanege HartenHoeve naar Crasnoarmeiscoe in Moldavië om verder te bouwen aan het dagcentrum voor gehandicapten en arme kinderen.

De meesten van het team dat op 29 augustus naar Moldavië vertrekt, is al eerder geweest. Ze kijken uit naar het weerzien met de mensen en kinderen in het dorp. Ze vragen zich af of Micha, Luba en Maria er weer zullen zijn en of de bouw van het dagcentrum al verder is gegaan. Dit keer zal de groep aan de slag gaan met de afwerkingen, zodat hopelijk deze winter al de gehandicapten en kinderen van het dorp een fijne warme plek hebben waar ze naartoe kunnen.

Crasnoarmeiscoe is een arm dorp met ongeveer 4000 inwoners. Ongeveer 50 van hen zijn gehandicapt en afhankelijk van de zorg die dorpbewoner Victor hen geeft. Voor de ruim 100 kinderen die in het dorp in pure armoede opgroeien, organiseert Victor na schooltijd leuke activiteiten en een gezonde maaltijd. De HartenHoeve steunt vanaf 2017 de projecten van Victor zowel financieel als praktisch. Elk jaar gaat er een team van mensen met een beperking, medewerkers en begeleiders van zorgmanege HartenHoeve naar Moldavië toe om te bouwen aan een nieuw dagcentrum voor de projecten van Victor. Deze zomer vertrekt er voor de derde keer een groep naar Moldavië. U kunt hen volgen en steunen via www.hartenhoeve.nl/moldavie