Pleegouders gezocht

GELDERMALSEN Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Dat is helaas niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleegouders, die bij willen springen voor kinderen die het moeilijk hebben. Maar het aantal pleegouders daalt de laatste jaren. Landelijk en ook in de gemeente West Betuwe.

Door het landelijk tekort kan het gebeuren dat er kinderen zijn die met smacht wachten op een passend pleeggezin in de buurt. In de Week van de Pleegzorg wordt aandacht gevraagd voor deze kinderen. Info: www.pleegzorg.nl

Een paar zaken die belangrijk zijn om te weten:

Pleegouders worden gezocht in alle soorten en maten. Rijk of arm, samenwonend of alleen, hetero of homo. Wat vooral telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden.

Daarbij is pleegzorg mogelijk in verschillende vormen, want voor ieder kind wordt gezocht naar de best passende plek. Je kunt pleeggezin zijn waar een kind zo lang verblijft als nodig is, maar het kan ook zijn dat je als pleegouder enkele dagen per maand of een weekend ondersteuning biedt aan een gezin.

Pleegouders staan er overigens nooit alleen voor. Zij kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van een pleegzorgorganisatie.

Info: www.pleegzorg.nl