• Deelnemers Wereld Alzheimerdag 2019

    Pieter van der Keur
  • Deelnemers Wereld Alzheimerdag 2019

    Pieter van der Keur

Wereld Alzheimerdag 2019 in West Betuwe

21-09-2019, 18:24 | Lezersnieuws | Pieter

Op zaterdagochtend 21 september vertrokken vanaf Ravestein en de Bloementuin een flink aantal bewoners die onder begeleiding van de scouts van Scouting Graaf van Gelre met een rolstoel naar het sportcomplex van GVV zijn gebracht. Daar aangekomen werden ze opgewacht door Wethouder Jacoline Hartman, de vrijwilligers van het Alzheimer Trefpunt West Betuwe en de medewerkers van Welzijn West Betuwe die de kantine inmiddels gezellig versierd hadden en allerlei lekkers voor bij de koffie klaar hadden gezet. De koffie en thee was al voorbereid door de vrijwilligers van GVV.
Na een korte toespraak door de wethouder heeft men heerlijk genoten van de koffie met wat lekkers.
Inmiddels waren de scouts al volop bezig met het pionieren.
Nadat de koffie op was is iedereen naar buiten gegaan om te genieten van de activiteiten van de scouts en is Maikel, de keeper van GVV begonnen met de penaltybokaal. Veel mensen hebben een schot op het doel gewaagd en sommigen wisten niet meer van ophouden. Na afloop van het doelschieten zijn drie bekers uitgereikt aan de deelnemers met het beste resultaat.

Lachende gezichten, tevreden deelnemers, begeleiders en scouts en terugkijkend op een zeer geslaagd evenement zijn er al plannen gemaakt om in het voorjaar opnieuw op deze manier de verbinding met elkaar te gaan zoeken.

We bedanken alle deelnemers, de begeleiders van Ravestein en de Bloementuin, Alle scouts en begeleiders van Scouting Graaf van Gelre, Apotheek de Betuwe voor het beschikbaar stellen van de rolstoelen, de vrijwilligers van GVV, keeper Maikel, Wethouder Jacoline Hartman, GGD Gelderland Zuid, het Alzheimer Trefpunt West Betuwe, Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland en Welzijn West Betuwe voor alle inspanning om deze dag mogelijk te maken.