Zuid-Gelderland geeft de kwetsbare medemens een gezicht

GELDERMALSEN Op woensdag 2 december nemen wethouders Bert van Swam (West Maas en Waal), Griedo Bel (Lingewaal), Fouad Sidali (Culemborg) en Niko Wiendels (Geldermalsen) de Krachtenbundel in ontvangst, met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ''Regio Zuid-Gelderland'' van de Krachtenbundel zijn unieke levensverhalen gebundeld, verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Voor deze speciale editie gingen enkele wethouders op pad om kwetsbare burgers van hun eigen gemeente persoonlijk te ontmoeten en hun levensverhalen vast te leggen. De levensverhalen in de Krachtenbundel zijn ervaringen van kwetsbare mensen die iets te vertellen hebben over hoe zij kracht uit het leven halen. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Theo (62) lezen die getroffen werd door een beroerte. Ondanks zijn beperkingen en alle tegenslagen zet Theo door om het beste uit zijn leven te halen. Of het verhaal van Alfred (43) die zijn alcoholverslaving overwon, een donornier heeft en nu twintig uur in de week betaald werk verricht.

Woensdag 2 december nemen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij Entrea in Tiel. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke uitreiking krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd, vorm gegeven en gedrukt door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen.

 

De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.500 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel.

Deelnemende organisaties: Syndion, Entrea, RIBW Nijmegen & Rivierenland, 's Heeren Loo, Zorgcentra De Betuwe, IrisZorg, Boogh, Zorggroep Maas & Waal, Fokus, GGZ Momentum, Gemeente West Maas en Waal en Gemeente Lingewaal.