• Ivonne Noordam

Zuivelboerderij Noordam uit Hellouw wint award

HELLOUW De oude kaas van Zuivelboerderij Noordam heeft 15 maart 2018 een gouden Cum Laude Award gewonnen in de categorie Oude kaas van de boerderij.

De Cum Laude Awards is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Er waren deze keer maar liefst 302 kazen uit heel Nederland ingezonden. Een deskundige vakjury heeft 2 dagen lang de kazen beoordeeld en de beste uitgekozen.

De oude kaas van Zuivelboerderij Noordam heeft 94 punten gescoord en de professionele vakjury omschreef de kaas als volgt: ,,Kaas van de boerderij, oud, lekker van smaak, lekker zoutje, smakelijk!"
       
De boeren Peter en Johan Noordam hebben samen met hun echtgenotes Ariët en Ivonne 300 melkkoeien en maken al sinds de jaren '80 kaas van de boerderij. In 2011 en 2016 wisten ze ook al de eerste prijs voor hun mooie product te behalen. Dit wordt echt gezien als een kroon op hun werk. Er wordt met liefde voor de koeien gezorgd en met veel passie kaas van de melk gemaakt en dat proef je gewoon in de kaas! Deze heerlijke kaas is ook te koop in de boerderijwinkel. Voor openingstijden: www.zuivelboerderijnoordam.nl .


De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 15 maart in Fort Wierickerschans te Bodegraven, midden in Cheese Valley.