• De kleine vampier

    Entertainment One

Zweedse tragikomedie, Russisch scheidingsdrama, derde Legofilm en De Kleine Vampier

GELDERMALSEN Vrijdag 23 en woensdag 28 februari is de veelbesproken film The Square te zien bij LingeFilm. Deze film heeft op het Filmfestival in Cannes in 2017 de Gouden Palm gewonnen en ook veel recensenten zijn lyrisch over deze satire die de kunstwereld en de maatschappij bekritiseert. Er zijn op dit moment nog filmkaartjes beschikbaar voor Loveless op zaterdagavond 24 februari, maar de maaltijd vooraf is uitverkocht. In het aangrijpende drama vergeet een stel dat in scheiding ligt zich te bekommeren om hun zoon met dramatische gevolgen. Op zondag 25 februari is De Lego Ninjago Film twee keer te zien. Ook organiseert LingeFilm KIDS een leuke activiteit die dag. En in de voorjaarsvakantie op woensdag 28 februari draait de animatiefilm De Kleine Vampier met vóór de film ook een gratis KIDS-activiteit.

In The Square wil curator van het museum voor moderne kunst Christian Nielsen met het gelijknamige conceptuele kunstwerk zijn kritiek spuien op de moderne individualistische maatschappij. Een mooi idee, maar als Nielsen zelf achter zijn gestolen portemonnee aangaat blijkt dat hij helemaal niet goed op de hoogte is van de wereld buiten zijn eigen elitaire groep. De film zit vol ongemakkelijke scènes zoals die waarbij de door een acteur gespeelde mensaap tijdens een chic diner letterlijk de beest uithangt en niemand durft in te grijpen. Hieruit blijkt de kunstwereld voor de Zweedse regisseur Ruben Östlund (Turist) slechts het decor te zijn om vragen te stellen over menselijk gedrag en de moderne samenleving.

De scheiding van Boris en Zhenya in Loveless is een feit, maar totdat het huis is verkocht zijn ze nog tot elkaar veroordeeld. Waar hun zoon Alyosha bij is, vechten ze al schreeuwende uit wie voor hem moet gaan zorgen. Beiden gaan liever met hun nieuw gevonden liefde verder zonder de last van Alyosha. Als hij er vandoor blijkt te zijn gegaan, slaat de paniek toe en wordt met alle macht naar hem gezocht. Het drama van regisseur Zvyagintsev (Leviathan) wordt door De Morgen getypeerd als 'feelbadcinema'. Een ongemakkelijk en tegelijkertijd prachtig Russisch drama.

De derde Legofilm draait om de strijd van zes jonge ninja krijgers tegen de slechte krijgsheer Lord Garmadon. In De Lego Ninjago Film zijn de tieners overdag normale Lego pubers met herkenbare problemen. 's Avonds gebruiken ze hun ninja superkrachten om in een geanimeerde omgeving het kwaad te bestrijden. Het is voorjaarsvakantie en LingeFilm heeft een leuke KIDS-activiteit voor jullie georganiseerd. Kom vanaf 14.00 uur naar het Grand Cafe van De Pluk. Lloyd en zijn vrienden zijn geheime krijgers en lego-bouwers. Deze middag kun je ook een lego-bouwmeester worden. Of doe je liever mee met de Ninjago Bingo? Dat mag natuurlijk ook. Misschien win jij wel een prijs.

Anton uit De Kleine Vampier leest graag over vampieren maar schrikt toch nog behoorlijk als hij een echte tegenkomt compleet met scherpe hoektanden en rode ogen. Als Anton is bijgekomen en vriendschap heeft gesloten met de zachtaardige Rudolph, vliegen ze er samen op uit om een groep vampierenjagers te verslaan die het op de familie van Rudolph hebben gemunt. Vanaf 14.00 uur ben je welkom bij de LingeFilm KIDS-activiteit. Vind jij een griezelige vampier leuker of houd je meer van een lieve vampier, zoals Rudolph is? Je mag het zelf weten, want we gaan te gekke vampieren tekenen met speciale technieken of knutselen. Alles kan, er zijn voorbeelden genoeg. Als je nog tijd over hebt kun je ook nog je vampierenkennis testen.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00.

KIDS films: zondag 11.00 (autismevriendelijk met na afloop een KIDS-activiteit) en 15.00 uur (regulier met om 14.00 uur een KIDS-activiteit). Woensdag 15.00 uur met om 14.00 uur een KIDS-activiteit. Entree € 6,00 / LingeFilm FanPas € 3,50. E-tickets via www.lingefilm.nl