• Gerald van Erkel
  • Gerald van Erkel

Zwerfafval succesvol aangepakt

GELDERMALSEN De Zwerfafvalbrigade Geldermalsen is nu sinds drie maanden actief en overtreft alle verwachtingen: Afgelopen zaterdag werd bij een gezamenlijke actie alweer de HONDERDSTE volle vuilniszak ingeleverd. Dat betekent dat er sinds de start gemiddeld per dag één vuilniszak rondslingerend afval van de straat werd opgeraapt.

De Zwerfafvalbrigade telt inmiddels zeventien vrijwilligers die iedere maand samen een route door het dorp lopen. Daarnaast zorgen ze ook ieder individueel voor het opruimen van een zelfgekozen stukje Geldermalsen. Daarbij wordt de groep ondersteund en van materiaal voorzien door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Geldermalsen. De Zwerfafvalbrigade hoopt niet alleen door de eigen opruimacties voor een schoner en dus aantrekkelijker Geldermalsen te zorgen. Ook verwacht men dat een schoner straatbeeld een stimulans is voor anderen om actief het zwerfafvalprobleem te helpen oplossen.
Want met die 100 zakken is het probleem helaas nog lang niet de wereld uit, al is het nu op veel plekken al wel een stuk schoner geworden.

Wie ook wil meehelpen of meer informatie wil kan een e-mail sturen naar zwerfafvalgeldermalsen@gmail.com. Ook in Deil, Tricht en Meteren en Beesd zijn Zwerfafvalbrigades actief.