• SLG

Zwerfafvalbrigade Beesd

BEESD Het landschap verder verfraaien door zwerfafval terug te dringen, dat is wat de gemeente Geldermalsen graag wil. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval ontwikkeld: de oprichting van Zwerfafvalbrigades. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Ook in Beesd wordt een brigade opgericht. Op donderdag 16 november is er een informatiebijeenkomst in het Klokhuis, Jeugdlaan 2a in Beesd. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop is vanaf 19.45 uur. De koffie/thee staat klaar en iedereen is welkom.

Een Zwerfafvalbrigade is een groep enthousiaste vrijwilligers, die er samen op uit trekken om zwerfafval te verzamelen. Deelnemers in andere gemeenten geven aan dat meedoen veel voldoening geeft omdat je samen zoveel meer bereikt dan alleen. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat langzamerhand een zwaan-kleef-aan effect.

Tijdens een eerdere informatieavond in Geldermalsen bedoeld voor de kernen Geldermalsen en Meteren klonken enthousiaste reacties en meldden zich de eerste deelnemers aan. Ook bewoners uit Tricht zijn enthousiast en vroegen zich af of in Tricht ook een brigade kan worden opgericht.