Hoe zit het met subsidie voor isolatie in Geldermalsen?

09-09-2019, 08:37 |Van onze partner

Er heerst nog altijd veel onduidelijkheid over de subsidieregeling voor het isoleren van een huis, maar vanaf 2 september 2019 kun je een subsidie aanvragen voor de isolatie van jouw koopwoning. Dit geldt door heel Nederland, dus ook voor woningeigenaren in Geldermalsen.
 

De voorwaarden van de subsidie
Subsidie op isolatie in 2019 bestaat dus nog gewoon, deze regeling heet Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Je kunt gebruik maken van deze subsidie als je de eigenaar bent van het huis en je minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren aan het huis. Bovendien moet de woning jouw hoofdverblijf zijn of het moet het worden na de renovatie. De SEEH voor eigenaar en bewoner start vanaf 15 augustus 2019 en zal eindigen op 31 december 2020. Je hebt dus niet veel tijd om de regeling te gebruiken, waardoor het extra aantrekkelijk is om nu jouw huis beter te laten isoleren. Hierdoor moeten de maatregelen na 15 augustus van dit jaar uitgevoerd zijn, anders kun je geen subsidie aanvragen. De aanvraag indienen kan inmiddels ook, dit was mogelijk
 

vanaf 2 september 2019.
Er zijn overigens nog meer voorwaarden voor de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis eigenaar en bewoner, zoals Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het noemt. De betreffende woning mag namelijk nog niet eerder een SEEH-subsidie gebruikt hebben. Bovendien moeten de maatregelen uitgevoerd zijn door bouwbedrijven die ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. De eigenaar van het huis mag de werkzaamheden dus niet zelf uitvoeren. Als dit wel gebeurt dan zal er geen subsidie verstrekt worden. 
 

Uitvoerdersformulieren
Als je subsidie aanvraagt voor het isoleren van jouw huis dan moet je een of meer uitvoerdersformulieren toevoegen. De Geldermalsen isolatie subsidies kunnen anders niet toegestaan worden. In deze formulieren moeten de uitvoerende bouwbedrijven aangeven hoeveel vierkante meter of stuks van de energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Daarnaast moeten de bouwbedrijven duidelijk maken dat ze hebben voldoen aan de kwaliteitseisen en de voorwaarden voor de subsidie. Bovendien moeten er foto’s toegevoegd worden aan de aanvraag en de uitvoerdersformulieren. De bouwbedrijven zijn verantwoordelijk voor het maken van de foto’s, zij moeten deze aan jouw leveren voordat je de aanvraag hebt ingediend. Elk bouwbedrijf dat meegewerkt heeft aan de maatregelen moet een uitvoerderformulier invullen voor de maatregel(en) die dat specifieke bedrijf heeft uitgevoerd. Hiervoor is de aanvrager, jij dus, verantwoordelijk. Jij moet ervoor zorgen dat de uitvoerdersformulieren naar waarheid zijn ingevuld en ondertekend.