• Kiwanis

Activiteiten rondom start en finish Kiwanis Rivierenland Rally

TIEL Op zondag 1 oktober vindt bij het gloednieuwe cultuurcentrum Zinder tijdens Tiel Pakt Uit de start en finish plaats van de Kiwanis Rivierenland Rally. Vanaf 9 uur worden de eerste deelnemers verwacht en vanaf 11 uur start iedere minuut een equipe.

Rondom Zinder zijn naast het bezichtigen van de prachtige klassiekers, sportwagens en cabrio's diverse attracties te beleven. Hoofdsponsor EB Personeelsdiensten is aanwezig met de auto waarmee ze in januari als EB Rallyteam deel gaan nemen aan Dakar 2018. Daarnaast zal ook Zuurmond zijn Dakar truck neerzetten om een kijkje in te nemen. SimTwente komt met een spectaculaire racesimulator, waar drie bezoekers tegelijkertijd een echte race-ervaring kunnen opdoen. Voel de G-krachten die coureurs ook voelen. Een beleving voor jong en oud.

De klassieke brandweerauto van Brandweer Tiel is uiteraard ook aanwezig, net als ElectraWheels met zijn bijzondere elektrische fietsen. Minder pk's maar minstens zo spectaculair. Natuurlijk is er een springkussen en verzorgt Kookwinkel Oostendorp een heerlijke kop koffie. De activiteiten zijn er de gehele dag; rond 16 uur wordt de eerste deelnemer aan de finish verwacht.

Bij de stand van Kiwanis Tiel is meer informatie te vinden over de Kiwanispop die Kiwanis Tiel aan Ziekenhuis Rivierenland schenkt. De Kiwanispop is een pop waarmee kinderen voorbereid kunnen worden voor operaties en onderzoeken. De pop wordt gebruikt om een kind uit te leggen wat er met hem/haar gaat gebeuren. De behandeling kan via de pop gemakkelijker uitgelegd worden. Op de stand kunnen poppen gekocht en geschonken worden voor het ziekenhuis.

Kiwanis Tiel is een serviceclub met als motto: 'Serving the children of the world'. De opbrengst van de Rivierenland Rally wordt dit jaar gebruikt om een 5-tal goede doelen te ondersteunen, zijnde De Grote Digitaalstrijd, Dream4Kids, Stichting Jeugd Corsowagen Passewaaij, Stichting Heartbeat en het project S(C)ool on Wheels van Fonds Gehandicaptensport.

Meer informatie: www.rivierenlandrally.nl