• Ab Donker

Alleen WNC bekert verder

WAARDENBURG - Van de zaterdag- en zondagclubs uit de regio bekert alleen WNC verder. In Beneden Leeuwen won WNC met 0-2 ook zijn derde bekerduel. Haaften werd in Geldermalsen door een nipte 4-3 nederlaag na twee eerdere zeges toch uitgeschakeld. ASH en Tricht verloren al hun drie bekerwedstrijden. MVV'58 boekte met slechts één punt uit drie duels ook weinig bekersucces.

Leones-WNC 0-2

Dankzij een keurige 0-2 zege werd WNC ongeslagen poulewinnaar via drie overwinningen met twee goals verschil. Nieuweling Guilliano Grot maakte kort voor rust met een kopbal zijn eerste goal voor WNC. Na de pauze maakte Vincent Verheul er 0-2 van. Komende zaterdag begint WNC thuis tegen SHO uit Oud Beijerland aan de zware competitie in de eerste klasse.

Renswoude-Tricht 2-1

Tricht verloor na een zwak begin weer en daardoor bekert Renswoude samen met WNC verder. Al na drie minuten profiteerde Henk van Essen van een Trichtse keepersfout: 1-0. Jorino Kleijn maakte er na ruim een kwartier 2-0 voor Renswoude van. Na de pauze was Tricht beter maar het bleef bij één mooi doelpunt (2-1) van Wesley van Maurik. Komende zaterdag start Tricht in Hardinxveld met de competitie in de tweede klasse.

GVV-Haaften 4-3

Na twee bekerzeges miste Haaften door 4-3 verlies in Geldermalsen alsnog de poulewinst die nu vanwege een beter doelsaldo dan GVV en Haaften bij Pelikaan 2 uit Zwijndrecht belandde. Ondanks drie treffers van Danny Verwolf leed Haaften na een 2-1 ruststand tegen GVV een nipte 4-3 nederlaag. Voor GVV scoorden Patrick van der Lugt(2), Tristan de Graaf en Roy Vereycken. Thuis tegen NOAD'32 debuteert Haaften aanstaande zaterdag in de derde klasse. DSS'14 kwam er niet aan te pas in deze poule.

ASH-Oranje Wit 2 1-6

In Hellouw verloor ASH ook zijn derde bekermatch. Met liefst 1-6 bleek het tweede team van de Dordtse eersteklasser Oranje Wit veel te sterk. Jan Donker maakte voor rust weer het enige ASH-doelpunt. Komende zaterdag heeft ASH in Lexmond de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse tegen Lekvogels.

MVV'58-SCR 0-3

In Meteren verloor MVV'58 met 0-3 van poulekoploper SCR dat als kersverse derdeklasser door drie duidelijke zeges overtuigend verder bekert. Aanstaande zaterdag speelt MVV'58 weer thuis; dan voor de competitie in de vierde klasse in het eerste duel tegen Vianen.

Zondagclubs

Rhelico verloor in de beker met 5-1 in Hei en Boeicop van HSSC'61. Door deze zege bekert HSSC'61 verder.

Beesd won weliswaar met 3-4 bij Lekvogels maar in de poule ging de eindzege naar Ameide, dat doorgaat naar de volgende bekerronde.

Ophemert ging met 4-0 ten onder bij OMC. Hoewel Dubbeldam de laatste wedstrijd verloor van het Maurikse MEC'07 gaat deze ploeg toch door in de beker.

DSS'14 verloor met 0-4 van Pelikaan 2. GVV klopte Haaften met 4-3. Door deze resultaten eindigde Pelikaan 2 als eerste en gaat door.