• Wim de Bruijne

Animo brengt publiek in extase tegen SDO

GELDERMALSEN Terwijl de kruitdampen nog wegtrekken uit De Randhorst is dit niet zomaar een verslag van een wedstrijd. Het is een verslag van een show en van een beleving. Lampen, blauw-witte lichtjes, Vakkie-A, gezelligheid, strijd, vreugde, verdriet. Wat een fantastische avond.

Zaterdag heeft niet alleen Animo 1 gepresteerd, Animo heeft het verenigingsleven verrijkt. SDO komt als koploper naar Geldermalsen met een 23-16 overwinning op zak uit de eerste ontmoeting. Bestuursbesluit 4.10 van de KNKV vertelt ons dat bij een gelijke stand in wedstrijdpunten het onderling resultaat doorslaggevend is.

Animo startte met lange aanvallen maar moest het openingsdoelpunt aan de gasten laten (0-1), daarna pakte Animo voorzichtig aan de regie en via 2-1 werd het 2-2. Daarna greep Animo voor het eerst het gaatje. Zuivere schoten en goede acties maakten het verschil in de eerste helft. Tot 8-6 wist SDO het bij te benen. Daarna was het alleen nog maar Animo dat de klok sloeg. Nog voor rust werd de +7 in het voordeel van SDO bijna teniet gedaan naar +1. De ruststand was 16-10.

In de rust roemde coach Quint de inzet en overtuiging van zijn ploeg. SDO opende wederom de score en wist binnen die paar minuten 3 keer te scoren en Animo kwam niet verder dan 1 doelpunt. Vervolgens schakelde Animo weer in de 6e versnelling en bracht De Randhorst in extase. Het gat werd teruggebracht naar 6 doelpunten.

Animo heerste, niet als team maar als vereniging in De Randhorst. De ploeg ging naar 8 doelpunten verschil, 9 doelpunten en op de valreep nog naar 10 punten verschil. Het schier onmogelijke werd volbracht met een 27-17 overwinning, Animo is koploper met +3 in het voordeel wat betreft het onderlinge resultaat.