Animo kan zich richten op promotieduel

GELDERMALSEN Afgelopen zaterdag stond de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma voor Animo. Tegenstander was het reeds gedegradeerde Koveni. Animo koesterde nog een hele kleine hoop op het kampioenschap, maar dat kon alleen als Animo zelf zou winnen en koploper Kesteren zou verliezen tegen Reehorst'45 in Ede. In alle andere scenario's zou Kesteren kampioen worden en Animo de nummer 2 blijven.

Voor rust bleef Animo Koveni wel voor (8-6) maar de gasten speelden een goede pot. In de rust toonde coach Quint zijn onvrede over het vertoonde spel en met name over het gehaaste spelen en de matige afronding. De tweede helft werd het beter, omdat Animo een tandje erbij zette en Koveni's topschutter in de eerste helft aan banden werd gelegd. Met die combinatie en een hoop inzet werd er een 18-11-eindstand bereikt.

Vanuit Ede kwam het nieuws dat Kesteren met veel moeite Reehorst'45 verschalkt had (9-11-eindstand) en dus zichzelf tot kampioen gekroond had. Met de wetenschap dat Animo nu 2e geworden is in competitieverband gaat het vizier naar de promotiewedstrijd op 9 juni die Animo gaat spelen tegen de nummer 2 uit een andere 3e-klassepoule. Deze tegenstander is Regio'72 uit Vaassen dat 2e werd in een gevecht met onder meer Tiel'72, dat naast deze plek greep. De inzet is wel bekend, de winnaar speelt komend seizoen in de 2e klasse in de veldcompetitie.