Animo neemt sportieve revanche op RDZ

GELDERMALSEN Afgelopen weekend mocht Animo aantreden in Zeist tegen RDZ. Animo moest winnen om maximaal druk uit te oefenen op koploper Kesteren.

Animo nam in de wedstrijd direct het initiatief en RDZ zette tot 3-3 de achtervolging in. De thuisploeg beschikt over een aantal lange en fysiek sterke spelers die Animo eerder dit seizoen in Geldermalsen op een 10-10 gelijkspel hielden in een bijzonder lastige wedstrijd. Ondanks de hitte bestookte Animo RDZ in de aanval met veel beweging en in de verdediging met aardig wat druk waardoor de thuisploeg veel plaatsfouten produceerde die of over de zijlijn vlogen of in de handen van Animo-spelers. Ondertussen sloeg Animo's aanval een gat met RDZ. Aan het einde van de 1e helft kroop RDZ weer een beetje terug in de wedstrijd maar keek in de rust toch tegen een 6-12 achterstand aan.


Coach Quint roemde de inzet en gretigheid van Animo in het warme weer maar waarschuwde voor terugval zoals in de eerste ontmoeting toen Animo een 6-0 voorsprong in een 10-10 gelijkspel zag eindigen. De start was echter niet goed genoeg aan Animo-zijde, de verdedigende concentratie was wat weggezakt en RDZ greep het moment aan om aan te klampen. Animo zag plotsklaps de voorsprong gehalveerd worden op 12-15. Daarna leken de krachten weg te vloeien bij de thuisploeg en zette Animo weer een goede periode in. De lessen van de 1e confrontatie waren geleerd en Animo liep uiteindelijk uit naar een 14-19 overwinning.

Koploper Kesteren behield de marge van 1 punt door te winnen van Animo en zal volgende week bij winst bij Reehorst'45 in Ede kampioen kunnen worden. Animo rest een wedstrijd tegen Koveni, die uiteraard gewoon gewonnen moet worden en zal dan achteraf moeten bezien of Reehorst'45 kan stunten tegen Kesteren. Mocht dat niet lukken dan eindigt Animo op plaats 2 en zal het hoogstwaarschijnlijk een beslissingswedstrijd gaan spelen met als inzet promotie naar de 2e klasse.