• Animo
  • foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Animo pakt kampioenschap in volle Randhorst

GELDERMALSEN Animo speelde afgelopen weekend een wedstrijd om het kampioenschap tegen OEC. OEC moest verslagen worden om kampioen te worden; gelijkspelen of verliezen was geen optie.

Meestal doet een goed voorbeeld volgen, want Animo 2 deed fantastisch zaken in de voorgaande wedstrijd. Rust Roest 4 werd geklopt en het tweede speelde een uitstekende wedstrijd. Animo startte echter niet zo flitsend aan haar wedstrijd.

Vakkie A zong en schreeuwde de thuisploeg vooruit maar moest lang wachten op de openingstreffer die van de strafworpstip kwam: 1-0. De 2-0 liet gelukkig minder lang op zich wachten, ondanks dat Animo de nodige spanning in de lijven had. OEC verharde na de 3-0 echter de strijd. Het gebrek aan afronding en te statisch spel hielpen de thuisploeg niet. Hierdoor zakte het niveau van de wedstrijd ver weg en kon OEC van de 0 afkomen. Animo pareerde dit 2 keer voor rust en ging met een pupillenstand rusten (5-2).

Quint spoorde de ploeg aan om meer dynamiek aan te brengen in de aanval met meer looplijnen. OEC startte echter met een doelpunt in de 2e helft en Animo leek vervolgens het lek boven te hebben. Het gat werd vergroot naar 4 punten. De klok tikte echter gestaag door in het voordeel van Animo. Spannend werd het daarom echt nooit en De Randhorst kon zich opmaken voor het kampioenschap.

Vakkie A voerde het leger Animo-supporters aan met "ga staan als je voor Animo bent" en "wij staan bovenaan". OEC en Animo hadden ondertussen een 11-7 tussenstand op het scorebord gezet. De nieuwsgierige SDO'ers die naar Geldermalsen kwamen om een mogelijk stunt te aanschouwen werden De Randhorst uit gezongen en het feest kon beginnen toen Animo het slot erop gooide met 2 doelpunten. Eindstand 13-7.

Met alle aanwezige supporters startte een feest in de zaal. Dat verschoof langzaam na champagne, foto's en een hoop spring- en hoswerk naar de kantine. Langzaam drong door dat Animo na de promotie in de zaal in seizoen 2010-2011 en de veldtitel in seizoen 2012-2013 er een nieuwe mijlpaal bij had in de vorm van een zaalkampioenschap in de 21ste eeuw en uiteraard promotie naar de 2e klasse.