Animo schenkt RDZ teveel eer

GELDERMALSEN Afgelopen weekend stond voor de korfballers van Animo de 6e competitiewedstrijd op het programma tegen RDZ uit Zeist. Animo startte in eigen huis sterk tegen RDZ, 4-0 voorsprong. RDZ liet zichzelf meer gelden in de wedstrijd maar kon niet voor komen dat het gat vergroot werd naar een 6-0 voorsprong. Daarna ging het bij Animo mis, RDZ gooide de kop in de wind en bleef Animo voortdurend het korfballen onmogelijk te maken, 7-3 ruststand.

Coach Quint spoorde zijn ploeg aan om de positieve spelopvatting van de beginfase weer op te pakken. De ploeg ging daarmee aan de slag in de maar de tegenstander bleef volharden in de negatieve spelopvatting en trok tot afgrijzen de stand

gelijk gedurende de tweede helft. Animo behield echter de voorsprong tot RDZ in de slotfase langszij kwam op 9-9. Animo dacht een voorsprong te pakken, maar zag een doelpunt afgekeurd worden, RDZ greep deze kans aan om op voorsprong te komen (9-10), maar het was Nathalie die de ongeslagen status van Animo redde met een schot (10-10).