Animo te machtig voor PSV

GELDERMALSEN Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van Animo de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. Tegenstander PSV kwam er snel achter dat een stunt in Geldermalsen behoorlijk lastig zou worden. Animo kwam op een 3-0 voorsprong en dwong de coach van de tegenpartij tot nadenken. Animo speelde tot 7-1 een sterke wedstrijd maar verloor daarna wat scherpte in de afronding. PSV zal haar kans schoon en had een sterke fase voor rust en kwam terug naar een gat van 4 doelpunten, er werd gerust met een 8-4 voorsprong. Een wat magere tussenstand gezien de start van Animo.

In de rust roemde coach Quint de verdedigende controle maar moest Animo op zoek naar scherpte in de afronding. De tweede helft toonde dan ook een oppermachtig Animo dat veel beter was dan de tegenstander maar verzuimde dit om te zetten in een monsterzege. Het publiek zag dat Animo met een hoop werklust de tegenstander telkens een stapje voor bleef en op weg ging naar een nieuwe zege. Animo en PSV finishten op een 17-10-eindstand in een redelijke tweede helft die nooit spannend werd.

Met deze zege heeft Animo samen met SDO een gat geslagen naar de middenmoot. De koploper is tot op heden ongeslagen, Animo volgt op 2 punten. Daarachter bevinden zich drie ploegen op 4 punten achter Animo namelijk Ready'60, PSV en OEC. De laatste treft Animo in het nieuwe jaar (6 januari), daarna starten de returnwedstrijden.