Animo in tranentrekker langs PSV

GELDERMALSEN De korfballers van PSV kwamen mee in de wedstrijd en haakte aan tot 2-2, daarna leek Animo een gat te slaan naar 2-4, maar de wedstrijd was al lang onderweg in die fase. Animo bleef doorgaan met het missen van kansen en liet ook het speeltempo dalen. PSV trok de stand weer gelijk naar 4-4. Animo pakte de voorsprong voor rust en zocht met een 4-6 stand de kleedkamer op. Coach Quint zag potentie in het spel van zijn ploeg maar het afmaken van kansen bleef een probleem.

Na de rust starten beide ploegen met een doelpunt (5-7), waarna PSV de aansluitingstreffer maakte (6-7). Een dubieuze strafworp werd door een PSV-heer, die er al 1 in had liggen, plotseling in de schoenen geschoven bij een andere net ingevallen PSV-heer. Hij miste de kans om de 7-7 te maken. Animo bracht de stand naar 7-12 en PSV kreeg in de slotminuut nog een strafworp cadeau. Eindstand 8-12.

Komende zaterdag de kampioenswedstrijd Animo - OEC, in De Randhorst om 20:15 uur, want Animo moet de laatste stap zetten naar een historisch zaalseizoen.