Animo wint van Koveni en gaat mee aan kop

GELDERMALSEN Na de ietwat moeizame overwinning in Rotterdam tegen NIO stond de tweede thuiswedstrijd van Animo op het programma in Geldermalsen, tegenstander was Koveni uit Nieuwegein.

Het zelfvertrouwen van Koveni was in de beginfase te zien want de gasten probeerden Animo onder druk te zetten. Animo had daardoor een wat langzamere start maar hield het initiatief in handen. Pas voor rust werd echter pas het gaatje geslagen van 3 doelpunten (7-4). Bij rust was het (7-5). Waar Animo koos om sober te verdedigen, vloog Koveni nog te vaak uit de bocht volgens de scheidsrechter en Animo legde zodoende regelmatig aan voor een vrije bal of strafworp in de tweede helft. Op 14-9 had Animo Koveni te pakken en kon de wedstrijd uitgespeeld worden naar 18-11.

Door de nederlaag van koploper Nikantes tegen rode lantaarn NIO zakt Koveni terug naar de laatste plaats op basis van doelsaldo. Animo sluit aan bij de brede top met 6 punten uit 4 wedstrijden en deelt de koppositie met Viking en Nikantes die ook 6 punten binnengesleept hebben.