• Ab Donker

Asperen degradeert na nederlaag tegen Brakel


ASPEREN VV Asperen is er niet in geslaagd om de 3e klasse te blijven. Tegen VV Brakel werd het 4-2. De ploeg van trainer Jaap van Hattem komt daarom volgend seizoen uit in de 4e klasse zaterdag.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het Asperen dat achter de feiten aan moest lopen en in de vijfde minuut keek de ploeg al tegen een 1-0-achterstand aan na een eigen doelpunt van Jan Wiggelinkhuijsen. Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben verdubbelde Brakel de score door middel van een penalty na een overtreding. Na deze twee snelle treffers wist Asperen zich ietwat te herpakken en in de 27ste minuut was het Gerard Breider die de aansluitingstreffer binnen wist te schieten. Kort daarop legde de scheidsrechter de wedstrijd even stil vanwege naderend onweer en kregen beide ploegen dus tijd om wat extra maatregelen te nemen. In het resterende deel van de eerste helft vielen er echter geen doelpunten en ging men de kleedkamers in op een moment dat Brakel de beste papieren had.

Asperen wist dat het in de tweede helft moest komen en daarom ging het aanvallender voetballen. Dit zorgde voor gaten in de verdediging en al vrij vlot in de tweede helft, de 48ste minuut, maakte Brakel de 3-1. Asperen zette echter door en vier minuten later bracht Michiel den Hartog de spanning terug door de 3-2 te maken. Hierna was er weer geloof bij de ploeg uit Asperen en er volgden een paar zeer gevaarlijke aanvallen. Deze gingen er echter niet in en de kracht begon langzaam af te nemen bij de derdeklasser. Toen Brakel in de 83ste minuut ook nog de 4-2 maakte, wisten de spelers van Asperen dat het klaar was en de ploeg volgend seizoen dus in de 4e klasse moet gaan spelen.