Axelle Berende en Dirk-Jan van de Water Gelders Kampioen

In zowel Brummen als Bergharen vond afgelopen vrijdag en zaterdag de strijd om de Gelderse Kampioenschappen Dressuur voor paardencombinaties plaats. Zowel Axelle als Dirk-Jan werden twee keer naar voren geroepen voor de prijsuitreiking. Dirk-Jan, ruiter van rijvereniging Ons Genoegen, legde beslag op de Gelderse titel in de klasse Z2 met Hoky Poky en met Fidelio werd hij kampioen in de M1. "Twee heel verschillende paarden: Hoky Poky is heel geconcentreerd op mij en zo lief. Na afloop heb ik mijn nichtje van acht maanden nog even in het zadel gezet voor een foto. Met Fidelio zou dat echt niet kunnen, hij is veel onstuimiger, en ik was alleen maar aan het opletten of de kinderwagen niet te dicht in zijn buurt kwam!" Axelle van de Bergakkerruiters mocht het kampioenslint omhangen voor haar optreden in de klasse Z1 met haar In-Connection's Hiolito en in de L1 bezette ze ook nog de tweede plaats met In-Connection's Attention. Sander de Leeuw deed in Brummen op hetzelfde evenement mee in de klasse M1 met SDL Pierskje, de Friese merrie die hij rijdt voor eigenaresse Elly Huisman. Hij maakte er indruk op de juryleden en werd tweede met een score van 66.17. Dit sterk rijdende drietal mag hun geluk nogmaals gaan beproeven op de Nederlandse Kampioenschappen in maart.

Allemaal familie

Op zondag organiseerde rijvereniging De Malsnaruiters een dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil. Het was alweer de derde wedstrijd om de Harten Hoeve Bokaal. Vooral families waren sterk vertegenwoordigd. Zo werd Erwin Wellner van de organiserende club twee keer overtuigend eerste in de klasse L2 met Inouk (215/195), vijf winstpunten in één keer dus. Dochter Annemijne deed mee in de klasse L1 met de moeder van Inouk. Met deze Danouk viel ze net niet in de prijzen, maar behaalde ze wel winstpunten. Wel prijs was er voor zus Laureanne. Zij werd een keer eerste in het zadel van haar pony Tiffy in de klasse L1/C (189.5). Van dezelfde vereniging deden ook de zussen Hakkert mee aan de wedstrijd. Marieke vond naast haar secretariaatswerkzaamheden ook nog even de tijd om zelf te rijden en werd een keer eerste in de klasse B met Heaven Star Ulanda (195.5). Haar jongere zus, Coriene mocht in dezelfde rubriek twee keer als tweede opstellen in het zadel van AWT Durban (198.5/193). Clubgenote Janine Hofsommer stelde haar G-Star Vesta heel fijn voor in de klasse L1 en werd hierin dan ook twee keer tweede met hoge punten, 202.5 en 200. Tanjo Wel startte in de gecombineerde Z2/Z1-klasse en werd in het zadel van haar D-Day een keer tweede met een goed gereden Z1-proef (211.5). De eer van de Bergakkerruiters werd in Deil hoog gehouden door onder meer Rosalien van Tuijl: "Met mijn als springpaard gefokte ruin, Elmo kon ik in de klasse M1 een paar nette, maar ook voorwaartse proeven laten zien. Elmo begint de M-oefeningen steeds beter te snappen. Dit resulteerde in twee keer de eerste prijs met 198.5 en 199 punten. Ik ben dan ook erg trots op hem." Clubgenote Angelica van der Sande is momenteel fijn aan het rijden met haar Gyona en bewees dat in Deil door een keer eerste te worden in de klasse B met 199 punten.

Hippische agenda: 25 en 27 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 2 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 3 februari: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 8 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 9 en 10 februari: dressuurwedstrijd bij De Hartenhoeve in Deil.