Beesd kaapt de punten weg bij SCR

RIJSWIJK Beesd won bij SCR met 0-1. Beesd en SCR moesten nog een half uur afwerken van de eerder vanwege het slechte weer gestaakte wedstrijd in de vierde klasse F Zuid 1. Tot aan het staken was er nog niet gescoord.

De thuisclub wilde uiteraard de drie punten thuishouden en zette Beesd meteen onder druk. Beesd ontsnapte een paar keer, maar bleef overeind. Gaandeweg kwam de ploeg van trainer Wim Bender, die in de warming-up zijn laatste man Dion Hol met een hamstringblessure zag afhaken, beter in het spel.

De enige treffer viel veertiende minuut, maar eigenlijk dus in de 59ste. Jarno van de Water gaf vanaf de rechterflank een voorzet, die door de volledig ongedekt gelaten Igor Bassa met het hoofd naast de paal werd geknikt. Doelman Kenny Vizee was volstrekt kansloos.

Beesd moest nog zestien minuten stand houden, maar kwam nauwelijks in de problemen. Eugène Rademaker was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Hij had de bal zo maar voor het inschieten, maar aarzelde net iets te lang. Doelman Waalraven bracht redding. De Rijswijkers zijn de bovenste plaats in de derde periode nu kwijt. Aan Beesd.