• Foto: Ab Donker

Beesd komt er niet aan te pas in Tiel

TIEL Beesd kwam er bij Theole in Tiel niet aan te pas in deze Betuwse derby in de vierde klasse F Zuid 1. De 4-2 uitslag doet vermoeden dat er van een moeilijke wedstrijd sprake was, maar dat was alleen voor Beesd het geval. Want Theole kon tot aan de tachtigste minuut eigenlijk doen wat het wilde.

Tot die tijd keek de ploeg van trainer Gert Heysteeg tegen een deprimerende 4-0 achterstand aan. Bij de pauze was het nog slechts 1-0 door een treffer van Ruben Boot en dat was al een meevaller voor Beesd, dat aanvallend geen vuist kon maken. Want met een beetje minder geluk had Theole toen al met een doelpunt of vier voorgestaan. Na de hervatting voerden Tim Elebaas met twee doelpunten en Boot de stand verder op en daarna deed Theole het wat rustiger aan.

Toen kreeg Beesd tien minuten voor het einde een gemakkelijk gegeven strafschop, die door Hans Kroeze werd benut. En even later werd het zelfs 4-2. Een schot van Kevin Spronk kwam terug bij Jarno van de Water. De spits, nog niet eerder gevaarlijk was geweest, bediende bij de tweede paal Timo Warrens. Die kon simpel binnentikken.

Maar daarna was de koek voor Beesd wel op. Wil de ploeg onderin wegkomen dan moet er wel weer eens gewonnen, maar vooral beter gespeeld worden.