Beesd kwalificeert zich voor nacompetitie

AMMERZODEN Beesd heeft zich geplaatst voor de nacompetitie door de derde periode van de vierde klasse F Zuid 1 te winnen. De ploeg van trainer Wim Bender deed dat op eigen kracht, want Beesd won bij Jan van Arckel in Ammerzoden met 2-3.

Daarmee maakte Beesd meteen ook de toch wel teleurstellende eerste competitiehelft meer dan goed. De ploeg mag nu proberen om de degradatie uit de derde klasse binnen een jaar weer goed te maken.

Bij Jan van Arckel nam Beesd al in de zesde minuut de leiding. Jasper Gremie stuurde met een lepe pass de sprintende Jarno van de Water weg. Die liep zijn tegenstander er meters uit en trok de bal terug op spits Rens Bronk: 0-1. Nog geen twintig minuten later leek de wedstrijd al beslist, want nu kopte Gremie een hoekschop van Kevin Spronk tegen het net: 0-2.

Op slag van rust kwam het eerste schot op doel en dat verdween in de uiterste hoek achter doelman Robert Walraven: 1-2. Vijf minuten na de thee stond het ineens 2-2. Daarna werd er afscheid genomen van een speler van de thuisclub. Beesd was na de herstart het beste bij de les en via Van de Water werd het 2-3. Daarbij bleef het en kon het feest beginnen.