Beesd neemt deel aan Roparun

BEESD Een groep sporters uit Beesd neemt van 3 tot en met 5 juni deel aan de Roparun. Deze estafetteloop wordt sinds 1992 gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekend, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, leggen de deelnemers een afstand af van ongeveer 520 kilometer.

Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours wordt er vanaf 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens op de Coolsingel finisht. Een estafette-team bestaat uit ongeveer 25 hardlopers en daarnaast begeleiders zoals fietsers, chauffeurs en verzorgers. Initiatiefnemer is Adrie Bullée uit Beesd die al 10 keer eerder deelnam aan de Roparun. In voorgaande edities samen met zijn collega's als team en dit jaar heeft hij zijn sportvrienden zo ver gekregen een eigen team te vormen. Een grote groep sportieve mannen uit Beesd en omstreken noemt zichzelf de 'Bike Boys Beesd'. Zij doen gezamenlijk aan onder andere wielrennen, traithlons en natuurlijk hardlopen. Verder organiseren zij het jaarlijks terugkerende hardloopevenement Run Rondje Rhenoy, bekend in de hele regio. Zij zijn nu Roparun team 286 en vertrekken vanuit Hamburg.

Hoewel het voor de sportieve mannen natuurlijk een grote uitdaging is om deze estafette uit te lopen, is hier ook een zeer goed doel mee gemoeid. Dit, onder andere via lotenverkoop en donaties van sponsoren. Het hoofddoel van de Roparun is geld inzamelen om projecten te financieren waardoor het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, aangenamer wordt. ,,Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer aan toegevoegd kunnen worden" is het motto van de Stichting Roparun.

Het traject van de estafetteloop is te volgen op de website van de Roparun. De estafettelopers lossen elkaar dag en nacht af. De start is zaterdagochtend en ongeveer zondagochtend komen zij Nederland binnen. In de nacht van zondag op maandag bereiken zij de regio. Via Rhenen rennen zij naar Lienden en via Zoelen, Buren en Buurmalsen komen zij 's ochtends in alle vroegte langs Tricht en Beesd, de thuisbasis van de Bike Boys. Maandagmiddag is de feestelijke finish aan de Coolsingel in Rotterdam.

Om geld in te zamelen organiseert Team Beesd Runners op zaterdag 25 maart een sponsorloop waar hardlopend, maar ook wandelend een parcours van 3,5 kilometer afgelegd kan worden. Inschrijfgeld is €12,00 en een extra ronde is €2,- extra.

Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl. De start en finish van het parcours is in Rumpt aan de Roodseweg 5. Meer informatie: www.roparun.nl.