• Ab Donker

Beesd sluit competitie af met nederlaag

BEESD VV Beesd heeft zondag met 3-4-verloren van RKTVC. De bezoekers wisten hierdoor nacompetitie te behalen. De uitslag werd mede veroorzaakt door  enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter.

Aan het begin van de wedstrijd was Beesd de betere ploeg. Dit resulteerde dan ook in de 1-0 door Stefan van den Bosch. Kort daarop verdubbelde Jarno van de Water de voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat RKTVC de 2-1 maakte. Op slag van rust gaf de scheidsrechter een penalty na een handsbal  (volgens Beesd-trainer Dick Wammes beschermde de speler alleen zijn hoofd), die door de bezoekers dankbaar werd benut.  RKTVC zat hierdoor weer helemaal in de wedstrijd.

In de tweede helft werd de thuisploeg verder teruggedrongen en wist RKTVC op een 2-3-voorsprong te komen. Dit werd vervolgens uitgebreid naar 2-4 en de wedstrijd leek gespeeld. Beesd kreeg in de 90ste minuut echter ook nog een penalty, die Kevin Kruissen benutte en die de spanning toch nog terugbracht. De aansluitingstreffer viel echter te laat en het bleef bij 3-4.

Vanaf volgend seizoen speelt Beesd op zaterdag en zal de oude derby Rhelico-Beesd terugkeren.