Beesd stopt HRC'14 af

BEESD Beesd kreeg met HRC'14 de ongeslagen koploper van de vierde klasse F Zuid 1 op bezoek. De fusieclub uit Rossum/Hurwenen, die vorig jaar kampioen werd in de vijfde klasse, had de eerste vier competitiewedstrijden gewonnen. Beesd hield de koploper op 0-0.

Voor Beesd was het pas het derde punt dit seizoen. Drie keer werd er gelijkgespeeld. Maar trainer Gert Heysteeg was toch tevreden met de verrichtingen van zijn mannen, die deze wedstrijd vooral verdedigend niet veel weggaven. Dat was in eerdere wedstrijden wel het geval en dan moest Beesd noodgedwongen in de achtervolging.

Het was een terechte uitslag waarin beide ploegen voor de volle winst gingen. Het publiek was de grote winnaar, want dat zag een aantrekkelijke wedstrijd.

Beesd kreeg de beste kansen. Maar tussen uitspelen van de kansen en het benutten daarvan zit een wereld van verschil. Daarmee is ook meteen de hoofdoorzaak van de matige resultaten genoemd.

Het was een open wedstrijd waarbij beide ploegen in een hoog tempo speelden. Rens Bronk, Jarno van de Water en Jasper van Bremen hadden Beesd op voorsprong kunnen zetten, maar zij scoorden niet. HRC/14 kreeg een hele grote kans. Gelukkig voor Beesd werd de bal tegen een ploeggenoot aangeschoten en ging zo naast het doel.