• Foto: Ab Donker

Beesd toont karakter bij BZS

BEUSICHEM - Beesd toonde karakter in de Betuwse derby in de vierde klasse F Zuid 1 tegen BZS in Beusichem. Want voordat er goed en wel negen minuten gespeeld waren stond er al een ontluisterende 3-0 op het scorebord. Een debacle baande zich aan voor de mannen van trainer Gert Heysteeg.

In de beginfase mocht BZS doen wat het wilde. Doelman Robert Walraven wist niet wat hem overkwam en werd door zijn verdediging danig in de steek gelaten.

Maar halverwege het duel zag het er ineens weel heel anders uit. Want Beesd stroopte na die slappe beginfase de mouwen op en ging op zoek naar doelpunten. En die kwamen er ook. Na een half uur lette de verdediging van BZS niet op. Doelman Roy de Blois redde nog tot twee keer toe, maar Igor Bassa kreeg de bal toch in het net: 3-1.

Na een ingooi werd de Beusichemse verdediging opnieuw verrast en Dyon van Bremen kon de bal simpel binnentikken: 3-2. Dat werd ook de ruststand.

De meeste mensen, die in de kantine waren, hebben de gelijkmaker niet gezien. Die viel eigenlijk vanaf acquit, want binnen vijftien seconden had Rens Bronk met een diagonaal schot gescoord: 3-3.

Ondanks verwoede pogingen van beide ploegen bleef het bij deze toch wel terechte stand.