• Foto: Ab Donker

Beesd vergooit punt bij RKTVC

TIEL Na negentig minuten stond het in Tiel in de Betuwse derby in de vierde klasse F Zuid 1 tussen RKTVC en Beesd 2-2 en was Beesd dicht bij de derde remise in dit seizoen. Door slecht verdedigen kreeg de ploeg van trainer Gert Heysteeg in de blessuretijd toch nog een treffer om de oren en weg was het punt: 3-2.

Beesd had de hele tweede helft nodig gehad om de 2-0 achterstand van voor de pauze weg te poetsen. Die doelpunten vielen binnen een minuut. En ook hier blok de verdediging van Beesd bepaald niet uit door efficiëncy.

Eerst verlengde Marcel van Schenkhof na een goed half uur een mislukte vrije trap van Mike Vinken ongelukkig achter zijn doelman Robert Walraven: 1-0. Vanaf de aftrap werd de bal teruggespeeld en was de snelle Akram Chahyd de verdediging te vlug af: 2-0.

Beesd speelde vol op de aanval. Jarno van de Water ging achter een dieptepass aan en schoot loepzuiver binnen: 2-1. Beesd had nog meer dan een half uur om gelijk te maken. Dat gebeurde echter pas in de voorlaatste minuut door invaller Jasper van Bremen, die fraai in de kruising schoot: 2-2.

Even later kwam Beesd van de hemel in de hel. Invaller Bryan de Looze, die twintig seconden in het veld stond, werd helemaal vrijgelaten en hij lobde de bal over doelman Walraven in het lege doel: 3-2.