• Foto Rias Immink

Beesd verlaat laatste plaats

BEESD - Het in de vierde klasse onderaanstaande Beesd won de cruciale wedstrijd tegen Jan van Arckel uit Ammerzoden met 4-1. Door deze eerste thuisoverwinning verliet de ploeg van trainer Gert Heysteeg die laatste plaats en wipte over Buren en OSC'45 heen. Bovendien heeft Beesd nog een wedstrijd te goed. Die tegen Maliskamp werd vorige week afgelast. Beesd staat nu op een nacompetitieplaats, maar de ploeg kan in ieder geval met een opgelucht gevoel aan de winterstop beginnen.

Dat gevoel was er in de pauze nog allerminst. Want na balverlies op het middenveld van Marcel Schenkhof kwam Jan van Arckel er snel uit en werd het halverwege de eerste helft 0-1 door een rake kopbal.

In de rust masseerde trainer Gert Heysteeg de mentale weerbaarheid van de ploeg. Want deze wedstrijd moest gewonnen worden. Beesd kreeg weer perspectief toen Rens Bronk in de 54ste minuut voor de 1-1 zorgde.

Beesd liet de teugels wat vieren en Jan van Arckel rook zijn kans. In de 66ste minuut zette Jarno van de Water zijn ploeg op 2-1 en toen Igor Bassa een hoekschop bij de tweede paal inkopte was de strijd gestreden. Ook al omdat de doelman van de bezoekers twee keer geel kreeg. Hij voelde zich gehinderd en liet dat verbaal blijken, ook na de eerste gele kaart.

Spits Van de Water zette met zijn tweede doelpunt de kers op de taart: 4-1.