• Ab Donker

Beesd wint 'strafinhaalwedstrijd'

BEESD VV Beesd heeft donderdag 11 april drie verloren gegane punten alsnog veiliggesteld. Er werd thuis namelijk met 3-1 gewonnen van OSC'45. ,,Erg fijn om dit hoofdstuk nu af te sluiten", zei trainer Dick Wammes na de wedstrijd. Hiermee doelde hij op het akkefietje dat Beesd had met OSC'45 toen bij deze eerder al gespeelde wedstrijd een geschorste speler was opgesteld bij Beesd en het (door Beesd gewonnen) duel voor straf opnieuw moest worden gespeeld. Daarbij moest Beesd dus de drie gewonnen punten inleveren en kreeg het bovendien drie strafpunten.

In de eerste helft speelde Beesd slordig en OSC maakte hier gebruik van waardoor het al snel 0-1 stond. Hierna had OSC enkele grote kansen om de voorsprong uit te breiden maar het tegenovergestelde gebeurde: uit het niets kwam Beesd langszij door een doelpunt van Jorn van den Broek. Bij rust was het dus 1-1.

In de tweede helft kreeg Beesd meer grip op de wedstrijd en na 67 minuten spelen maakte Hans Kroeze de 2-1. Drie minuten later maakte Kroeze ook de 3-1 en leek het duel beslist omdat OSC niet meer de kracht leek te hebben om nog iets terug te doen. In de 80ste minuut moesten de bezoekers ook nog met tien man verder na een tweede gele kaart.

Zondag speelt Beesd thuis tegen titelkandidaat Maliskamp.