• Door deze historische beslissing is er in de toekomst geen sprake meer van de derby Beesd - GVV

    Rias Immink

Beesd wordt zaterdagclub

BEESD Vanaf volgend seizoen zal het eerste elftal van vv Beesd niet meer spelen op zondag maar op zaterdag. Dit is besloten nadat er onder de leden een enquête was gehouden waaruit bleek dat het merendeel voor zaterdagvoetbal is.

Er was al voor 1 jaar een pilot gehouden met Beesd 2, omdat er steeds meer draagvlak voor zaterdagvoetbal was ontstaan bij de club. Naar aanleiding van de pilot werd  besloten een enquête te houden onder de leden. Hieruit bleek dat de meeste spelers van Beesd 1 en 2 naar de zaterdag willen. Alleen bij Beesd 4 waren er nog twijfels omdat de stemmen daar 50/50 waren.

Na dit seizoen stoppen vier mensen bij Beesd vanwege persoonlijke redenen en niet zozeer omdat ze tegen de beslissing zijn. Als Beesd een zondagclub was gebleven, zouden er substantieel meer mensen stoppen, namelijk zeventien. Zoals het er nu voorstaat, gaan Beesd 1 en Beesd 2 naar de zaterdag en blijft Beesd 4 eventueel op zondag voetballen, net als het recreantenteam.

Een gedetailleerde samenvatting van de enquête staat hier https://vvbeesd.nl/1121-presentatie-analyse-enquete-evaluatie-zaterdagvoetbal

Door deze historische beslissing blijven er met GVV, Ophemert en DSS'14 nog maar drie zondagclubs over in West Betuwe. Wel is vanaf komend seizoen de terugkeer mogelijk van misschien wel de meest intense derby uit de streek: Beesd - Rhelico.