• Foto: Ab Donker

Bekervoetbal pas in september

GELDERMALSEN De poulewedstrijden in het bekervoetbal aan het begin van het seizoen zullen ditmaal in de eerste drie weekends van september gaan plaatsvinden. WNC en Tricht spelen in de hogere poules waaruit de bovenste twee clubs per poule zullen verder bekeren. In de poules van Haaften, Rhelico, ASH en MVV'58 plaatst alleen de poulewinnaar zich voor de volgende cupronde.

Eersteklasser WNC treft in de beker in haar poule drie tweedeklassers: het Bossche TGG en de plaatsgenoten VVIJ en promovendus IJFC uit IJsselstein. Tweedeklasser Tricht ontmoet eersteklasser SVL uit Langbroek en de tweedeklassers CDW uit Wijk bij Duurstede en het gepromoveerde Vriendenschaar uit Culemborg.

Derdeklasser Haaften en vierdeklasser Rhelico zitten in één poule met twee Betuwse zondagclubs: vierdeklasser BZS uit Beusichem en vijfdeklasser SCZ uit Zoelen. Het Hellouwse ASH zit als enige vierdeklasser in een poule met streekderby's tegen de naar de derde klasse gepromoveerde naburen Vuren en Herovina uit Herwijnen en met als favoriet het tweede team van de sterke tweede divisieclub Kozakken Boys uit Werkendam. Vierdeklasser MVV'58 ontmoet in haar poule zondagvierdeklasser Beesd en twee naar de derde klasse gepromoveerde ploegen: DFC uit Dordrecht en oude bekende GVV'63 uit Gameren.

GVV en Ophemert zitten in een poule met de zaterdagclubs Everstein uit Everdingen en Lekvogels uit Lexmond. Voor DSS'14 zijn er bekerduels tegen Be Ready uit Hank en de zaterdagclubs Schelluinen en Peursum uit Giessenburg.