• Ab Donker

Bekerwinst voor Haaften

HAAFTEN Haaften won thuis voor de beker met 3-0 van BZS uit Beusichem. Johnnie Noorthoek scoorde zowel voor rust 1-0 als na de pauze 2-0. Vlak voor tijd zorgde Jordy Perdon voor de ruime 3-0 eindzege van Haaften. Komende zaterdag speelt Haaften in Zoelen tegen SCZ, dat in Rumpt tegen Rhelico eveneens met een duidelijke 5-1 overwinning begon.

IJFC-WNC 1-0

WNC verloor in IJsselstein voor de beker nipt met 1-0 van de nieuwe tweedeklasser IJFC. Het enige doelpunt viel halfweg de tweede helft. Komende zaterdag voetbalt WNC in Waardenburg tegen het Bossche TGG de tweede bekerwedstrijd.

CDW-Tricht 0-0

Tricht speelde in Wijk bij Duurstede voor de beker tegen CDW met 0-0 gelijk. Na een gelijkopgaande eerste helft was Tricht na rust sterker maar goals bleven uit. Komende zaterdag bekert Tricht thuis tegen eersteklasser SVL uit Langbroek.

Al vroeg bracht de nieuwe Tricht-keeper Nicky Janssen bij een vrije trap redding. Met een knieblessure moest Tim Hakkert al vroeg worden vervangen. Een schot van Marijn Bransen ging over. Wesley van Maurik zag zijn schot door de goede keeper tot corner verwerkt. Kort na rust kreeg CDW twee kansen maar reddingen van keeper Janssen en Sven van Maurik hielden Tricht op de been. Nadien werd Tricht sterker. Ramon van Soelen mikte tweemaal niet zuiver genoeg. Na een corner stuitten Marijn Bransen en Ramon van Soelen weer twee keer op de puike CDW-keeper. Ook bij een schot van Bransen tikte die goalie de bal tot corner. Tijdens de extra tijd kreeg Tricht nog één zegekans, doch ook bij een schot van Ramon van Soelen was de CDW-doelman weer paraat.

ASH-Vuren 0-3

ASH verloor in Hellouw voor de beker met 0-3 van derdeklasser Vuren. Keeper Arjan Klip blonk bij de thuisclub uit maar ook hij kon niet voorkomen dat de gasten na een half uur door Ian van Wijk met 0-1 de leiding namen. Meteen na rust werd het door Bas van der Vliet al 0-2 en door een treffer van ASH-back Joey Timmer in eigen doel kwam de 0-3 eindstand op het bord. Komende zaterdag bekert ASH in Herwijnen tegen Herovina.

Beesd-MVV'58 3-1

Voor de beker wist Beesd de streekderby thuis tegen MVV'58 met 3-1 te winnen. Thomas Brouwer scoorde voor Beesd tweemaal en ook Jarno van de Water maakte voor de thuisclub een doelpunt. Komende zaterdag speelt MVV'58 in Meteren tegen GVV'63 uit Gameren en gaat Beesd naar DFC in Dordrecht toe.

Everstein-GVV 1-1

GVV wist zaterdagclub Everstein in Everdingen op 1-1 te houden en speel nu zondag thuis tegen Ophemert.

Ophemert - Lekvogels 1-4

Peursum-DSS'14 5-0