Bijzonder Europees kampioenschap voor Rilana

GELDERMALSEN De 13-jarige Rilana van Egteren van DOV Geldermalsen vertrekt 1 oktober naar Lignano Sabiadoro in Italië. Haar trotse opa Cap du Croix, tevens voorzitter van de vereniging, kreeg afgelopen mei een herseninfarct en is daardoor blijvend invalide geworden. Een grote teleurstelling waarbij een droom in duigen viel, want hij wilde zo graag nog een keer mee om Rilana te zien stralen op de vloer.

Cap zet zich al jaren met volle overtuiging in voor DOV. Conny Blom bracht instructrice Pierine van Egteren op het idee om Stichting Ambulancewens Nederland in te schakelen om de droom alsnog waar te maken. Er werd meteen actie ondernomen en niet zonder resultaat. De eerste contacten werden gelegd en nu is het zover. Stichting Ambulancewens Nederland komt 1 oktober Cap ophalen in Geldermalsen samen met zijn vrouw, die ook weer de nodige uurtjes in de pakjes heeft gestoken. Ze rijden dan naar Duitsland en zullen daar overnachten om vervolgens vrijdag 2 oktober de laatste uurtjes door te rijden naar Lignano Sabbiadoro.

Twee deskundige verpleegkundige zullen hem de hele reis verzorgen. Vrijdagavond is de opening en zaterdag zal hij met eigen kunnen genieten van het optreden van zijn kleindochter.