Brons voor skister Roosmieke Heijdemann

GELDERMALSEN - Bij de Internationale Fis-junior wedstrijden in Vratna heeft Roosmieke Heijdemann op de reuzenslalom een knappe derde plaats behaald. Ook bij de slalom wist ze met een vijfde plaats het podium te halen. Bij de wedstrijden in het Tsjechische Ricky kwam ze op de slalom met val tot een 24e plaats en haalde de skister op de reuzenslalom een mooie 12e plaats.

In de kerstperiode wist de Geldermalsense skister zich te plaatsen voor de wedstrijden. In het Oostenrijkse Dienten werden de startbewijzen verdeeld voor de diverse wedstrijden in het buitenland. Bij de eerste wedstrijddag streden de Dames op de reuzenslalom 2 maal tegen elkaar en wist Roosmieke ook tweemaal het podium te halen met een derde en tweede plaats. De dag erna was de slalom het strijdtoneel en wederom wist Heijdemann met 2 mooie runs het podium te halen en kreeg ze de zilveren mediale omgehangen. Ondanks haar knappe prestaties werd ze uiteindelijk niet geselecteerd voor de Wereld jeugdkampioenschappen.

Na de teleurstelling verwerkt te hebben toog Roosmieke met 12 andere Nederlandse skiërs naar Oostenrijk voor enkele dagen training voorafgaand aan 2 Fis-wedstrijden. Na een goede training en de 14e plaats geloot te hebben in de hoogste startgroep mocht de Geldermalsense starten. Echter de race verliep niet zoals ze wilde, de 13-jarige kwam ten val. Als 31e en als laatste mocht de Nederlandse skister naar beneden in de tweede run. Met een snelle maar solide race eindigde Heijdemann toch nog op een 24 plaats. De reuzenslalom die plaatsvond op haar verjaardag startte de Scholiere 1 dame in de tweede startgroep. Ze nam een verdienstelijke 12e positie in een uiterst sterk bezet veld met deelneemsters uit 20 landen.

Daarna vertrok de groep naar Vratna in Slovenië voor wederom een slalom en reuzenslalom wedstrijd. Startend vanuit de tweede startgroep wist ze met een vijfde plaats zich naar de top te skiën. De tweede dag stond de reuzenslalom op het programma en met startnummer 4 had de Nederlandse skister een fraaie loting. Met een 7e tussentijd van de 40 deelneemsters wist ze zich uiteindelijk naar een knappe derde plaats in de eindrangschikking te skiën.

Over 10 dagen maakt de skister zich al weer op voor de volgende wedstrijden in Zagreb waar ze eveneens zal uitkomen op de slalom en reuzenslalom.