• Foto Rias Immink

Burenruzie Rhelico-Beesd eindigt in 1-1

RUMPT Geen fusie maar een burenruzie. Zo kan de derby tussen Rhelico en Beesd in de vierde klasse F Zuid 1 als ondertitel krijgen. De wedstrijd eindigde in 1-1, waarmee Beesd zich het meest te kort gedaan voelde. De 'ruzie' leidde tot het forse aantal van zeven gele kaarten. Een goede wedstrijd was de geladen ontmoeting tussen beide ploegen nooit. Dat was op het uiterst slechte veld van Rhelico in Rumpt ook niet mogelijk.

De bezoekers begonnen voortvarend en zetten de thuisclub vast op eigen helft. Dat leidde tot een knal van Kevin Spronk op de lat boven Rhelico-doelman Michel Kuipers. Het offensief van Beesd bracht na ruim twintig minuten ook de verdiende voorsprong. Uit een pass van Jarno van de Water wist Hans Kroeze de bal de juiste richting te geven: 0-1. Kuipers was absoluut kansloos.

Beesd kreeg vervolgens nog enkele mooie kansen, maar verzuimde zich al voor rust in een riante uitgangspositie te manoeuvreren. Rens Bronk scoorde wel, maar zijn treffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Rhelico bracht voor rust veel te weinig en kon de hogere positie op de ranglijst geen moment waar maken.

Na rust kwam de wedstrijd meer in evenwicht, vooral omdat Beesd zich wat meer toelegde op de verdediging om de voorsprong vast te houden. Toch kregen de bezoekers nog enkele mooie kansen om de deur definitief in het slot te gooien. Deze kansen werden echter niet afgerond. Rhelico kreeg was mogelijkheden, maar werd eigenlijk nooit echt doelgericht voor het doel van de bezoekers.

Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen. Rhelico had daar een dood spelmoment voor nodig. De thuisclub kreeg een door Beesd betwiste hoekschop die door Sjoerd Dragstra werd afgerond: 1-1.

In de slotfase konden beide teams weinig meer afdwingen. Beesd, dat een overwinning in de degradatiestrijd broodnodig had, wilde wel, maar miste na de grote inzet gedurende de eerste helft de benodigde kracht om de wedstrijd alsnog een wending te geven.

Omdat Jan van Arckel won van Buren zakte Beesd een plaatsje op de ranglijst. Buren en OSC'45 staan onder de ploeg, Jan van Arckel nu een punt er boven. Op de laastste speeldag van deze competitie treft Beesd Jan van Arckel, eerder al Buren.