• Ab Donker

Dagelijks Bestuur bij voetbalclub Tricht stopt per direct

TRICHT Bij voetbalvereniging Tricht is het dagelijks bestuur, bestaande uit voorzitter Bart Pellegrom, secretaris Herman Hol en penningmeester Gijp van der Poel per direct opgestapt. Aanleiding is een diepgaand meningsverschil met de technische adviescommissie en vooral ook met trainers en begeleiders van het tweede en derde elftal van Tricht. Zij zijn het oneens  met de beleidskaders van het clubbestuur.

Eerder was er binnen Tricht ook al een interne discussie over de verjonging van het eerste elftal en de daarbij behorende beleidsuitgangspunten voor de verdeling van spelers over het tweede en derde elftal. Tijdens de afgelopen week leefde die discussie weer op en dit escaleerde dermate dat trainers en begeleiders van het tweede en derde elftal wilden vertrekken. Dientengevolge besloot het dagelijks bestuur zelf per direct te stoppen.

Voorzitter Bart Pellegrom vond die beslissing jammer maar onvermijdelijk: ,,Dit is voor Tricht een grijze dag. Maar de recente ontwikkelingen gingen tegen alle afspraken en beleidskaders in. Daarom heeft het dagelijks bestuur unaniem besloten om per direct te stoppen. Er zal nu vermoedelijk al op korte termijn geprobeerd worden om een interimbestuur te vormen. Hopelijk kan de uitgestelde ledenvergadering van 26 november dan toch nog spoedig plaatsvinden. Veel voorwerk zoals ook over het vrijwilligersbeleid blijft zeker bruikbaar. Ik ben hier in Tricht al erg lang lid en in mijn derde jaar als voorzitter en ik hoop echt dat er snel een nieuw bestuur is."