• De hel van Rhenoy

De Hel van Rhenoy

RHENOY Zondag 15 januari vindt de 23ste "De hel van Rhenoy" plaats. Het eerste grote evenement van de Stichting Wielerronde Rhenoy in 2017. De deelnemers vertrekken vanaf het Rhenoyse dorpshuis De Betuwe Poort voor een veldtoertocht van 25, 35 of 45 km door het prachtige Betuwse landschap.

Zij maken kennis met een on en off road parcours, dat door afwisselde delen van de Betuwe gaat. Zo gaat het parcours niet alleen over de weg maar ook over boerenerven, boomgaarden, weilanden, grienden en bos. Het parcours doorkruist het landgoed Mariënwaerdt en gaat langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Dit sportieve evenement trekt al jaren vele mountainbikers uit de directe omgeving en van ver daarbuiten. Afhankelijk van de weersomstandigheden van de dagen ervoor, is de veldtoertocht soms zwaar en dan weer extreem zwaar. Berucht zijn dan ook de "Glibberdijk", de "Kluunstrook" en niet te vergeten "de Hel van Rhenoy".

Start en finish

Tussen 9.00 en 10.00 uur in de ochtend kunnen de mountainbikers zich voor de veldtoertocht inschrijven. Voor €5,- (voor NFTU-leden €4,-) is de deelnemer verzekerd van een geweldige fietservaring, een lekker kopje koffie of thee en een appeltje voor de dorst. Bij het rustpunt (Mariënwaerdt) en bij het dorpshuis "de Betuwe Poort" staat een afspuit ploeg/apparaat klaar om de fietsen indien nodig van de Betuwse klei te ontdoen.

Miss Rhenoy

Een hoogte punt van zondag 15 januari is de jaarlijkse presentatie van Miss Rhenoy. Dit vindt rond 13:00 uur plaats. Al sinds de eerste wielerronde van Rhenoy wordt er één van de Rhenoyse tienerdames gekozen tot Miss Rhenoy. Zij zal een jaar lang overal Rhenoy vertegenwoordigen.

De Stichting Wielerronde Rhenoy wil met de organisatie van de 23e Rhenoyse veldtoertocht, na de succesvolle zomereditie, de sterranking van 2 naar 3 sterren brengen. Dit is de hoogste erkenning die de NFTU aan een toertocht organisatie kan geven. Er moet dan wel veel extra werk worden verzet. Met de grote groep vrijwilligers (en mogelijk kandidaat vrijwilligers) gaan zij zeker voor die 3e ster.