• Foto: Ab Donker

Derde zege in successie voor Rhelico

RUMPT - Rhelico won de thuiswedstrijd tegen Buren met 3-0 van Buren. Het was de derde zege in successie voor de ploeg van trainer Ferry van de Wal in de vierde klasse F Zuid 1. Rhelico heeft nu na vier wedstrijden al meer punten veroverd dan in het vorig seizoen tot aan de winterstop.

Rhelico had niet veel moeite met Buren, dat vorig seizoen nog in de derde klasse uitkwam en dit seizoen bepaald geen hoogvlieger is. Al klopte die ploeg vorige week verrassend wel Theole met 3-2.

In de twintigste minuut nam Rhelico de leiding. Jan Bassa ging achter een steekpass aan en schoot de bal achter doelman Mathijs van Mourik: 1-0. Het wachten was op de tweede treffer en die kwam drie minuten voor de pauze op het bord. Bassa zette voor en Willem Verweij maakte zijn eerste doelpunt van dit seizoen: 2-0.

Na de hervatting kreeg Buren een grote kans. Jos Kolker mocht alleen doorgaan, maar doelman Michel Kuipers hield het hoofd koel en zijn doel schoon.

Twintig minuten voor het einde was de wedstrijd definitief beslist. Cas Brulot maakte aan de zijkant de bal vrij en zijn voorzet werd door Verweij binnengekopt: 3-0.