Dirk-Jan van de Water mist nipt Zilveren Roskam

ZOELEN Dit weekend stond in het teken van de Zilveren Roskam. Een groot aantal ruiters uit de regio deed zaterdag en zondag mee aan de wedstrijd bij PSV de Roskam in de hoop op een finaleplaats, waarin op zondagavond de beste ruiters van twee dagen over alle verschillende klassen nogmaals de strijd met elkaar aangingen. In de finale deden in Kapel-Avezaath uiteindelijk vijftien zeer getalenteerde combinaties mee, waaronder Dirk-Jan van de Water.

Hij startte zondag in de klasse L1en behaalde een eerste en tweede prijs met Fidelio (202/199). Voor deze bloedmooie zwarte ruin was het de eerste wedstrijd. Ook in de finaleproef liet hij zich heel goed zien en dit leverde de ruiter van Ons Genoegen, met nog geen tweetiende punt verschil op de nummer één, de tweede plaats op. In dezelfde rubriek deed Noa Rooijens van rijvereniging de Waalruiters-West mee. Zij startte beide dagen op de wedstrijd met Brenda in de hoop een finaleplaats te bemachtigen. Twee keer werd ze tweede met hoge punten en ook één keer eerste, maar dat was in de andere dan de kwalificatieproef (201.5/200.5/196). De winst van dit weekend bedroeg voor haar wel maar liefst zes winstpunten. Axelle Berende uit Meteren deed vorig jaar ook mee aan de finale. Deze editie wist ze zich ervoor te plaatsen met haar In-Connection's Hiolito door op zaterdag twee keer eerste te worden in de M1 (198/192.5). Ze mocht in het sterke deelnemersveld uiteindelijk opstellen als tiende met een percentage van 65.33. In de klasse B was er nog een keer een eerste plaats voor Merel van Beusekom van de Waalruiters-West met haar geroutineerde Ralf (190.5). Het wedstrijdweekend begon deze keer eigenlijk op vrijdagavond bij HSA Ravenswaaij. Eline van Dalen van de Bergakkerruiters behaalde daar een tweede prijs in het zadel van Cileen in de klasse L2 (187). Eenzelfde klassering op dezelfde locatie was er voor Wendy Westra met Mooie Dame van de Paardenheerlijkheid Marienwaerdt (185.5). Zij stapte recent over van de klasse B naar de L1, maar lijkt weinig problemen te ondervinden in de nieuwe klasse. Op zondag werd eveneens een dressuurwedstrijd gehouden bij hippisch centrum De Lappenheide in Acquoy. Demi van Zuijdam heeft van C-pony naar paard ook een flinke overstap gemaakt, maar het gaat de amazone van Tielerwaard-West goed af, want ze werd in de klasse B meteen twee keer eerste met haar nieuwe troef, Harm (188.5/182). Yfke van Dam uit Meteren ging aan kop in de klasse L2/C met Freek (191.5/191). Naast dressuurwedstrijden vond er zaterdag bij HC de Lingebrug in Zoelen een menwedstrijd plaats onder auspiciën van menclub Waal & Linge. Een fors aantal menners schreef hiervoor in. Ondermeer Ad van Zandwijk. Met zijn tweespan Arco en Alex werd hij twee keer eerste in de dressuur (194/191). Tevens bleef hij foutloos in de eerste omloop van het vaardigheidsparcours in de klasse L en dat leverde eveneens de overwinning op.

24-uurswedstrijd Ravenswaaij

Aankomend weekend vindt voor het tweede jaar op rij een waanzinnig 24-uurs spektakel plaats bij HSA Ravenswaaij met en rondom paarden. Iedereen is welkom. Met activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis. 

Van alle inschrijfgelden gaat een gedeelte naar KiKa kinderkankervrij. Vorig jaar hebben ze bijna €1000,- bijeengehaald. Iedere deelnemer betaalt €2 meer per activiteit dan normaal en de organisatie draagt per deelname €4 af aan KiKa. Tevens staat er een collectebus waarin veelal de juryvergoedingen, fooien etc. ook nog eens gedoneerd worden. 

Programma

22 december

18.00 uur Mennen Fun-marathon/vaardigheid

19.00 uur Mennen, probeer het zelf (kennismaken)

20.00 uur Disco-rijden (met begeleiding)

21.30 uur FNRS dressuur en vaardigheid (wedstrijd)

21.30 uur Gezelligheid in de bar met muziek en licht

23 december 

01.30 uur Pas de Deux (wedstrijd verkleed en op muziek)

03.00 uur KNHS dressuur BB t/m ZZL (wedstrijd)

08.00 uur Bixie dressuur (wedstrijd voor kids)

10.00 uur Guppy-les (les voor jonge kids)

11.30 uur KNHS springen bixie t/m ZZ (wedstrijd)

18.00 uur Tijd om te slapen....... 

Aanmelden voor KNHS wedstrijden via Mijn KNHS, aanmelden overige via info@manegeravenswaaij.nl

Hippische agenda:

22 en 23 december: Night of the Horse, vierentwintiguurswedstrijd bij HSA Ravenswaaij, waaronder een ingelaste spring selectiewedstrijd; 23 december: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy en Friezenwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 28 december: Bixiewedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 6 en 7 januari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.