Dirk-Jan van de Water onverslaanbaar

Wat dressuur en springen aangaat, stond de laatste weken in Kring Rivierengebied alles in het teken van de selectie voor de Gelderse Kampioenschappen. Vrijdagavond vond de huldiging van de kringkampioenen in de verschillende klasses plaats. Tevens werd een aantal gewonnen lessen geconsumeerd door enkele afgevaardigden voor die provinciale titelstrijd, die over enkele weken plaatsvindt in Zieuwent. Het was een drukte van belang bij RV Ons Genoegen in Beesd. Dirk-Jan van de Water zette een niet te evenaren prestatie neer om met maar liefst drie paarden kringkampioen te worden. De professionele ruiter uit Hellouw rijdt een aantal zeer getalenteerde paarden voor Sport Pro Horses. Met Picasso won hij de kringtitel in de gecombineerde klasse L1/L2, met Jack Black W de M1/M2 en in het zadel van Fidelio de Z1/Z2. Hij is zonder meer een kanshebber op een Gelderse titel, deze heeft hij overigens al meermalen gewonnen. Het doel is in Zieuwent natuurlijk kwalificatie voor het NK. Dit gaat ongetwijfeld lukken, want Dirk-Jan heeft niet alleen zijn paarden heel fijn voor elkaar en aan de hulpen, maar als ruiter zit hij ook super mooi en stil. In de gecombineerde klasse M1/M2 bij de ponycombinaties ging Vera Havers aan kop met haar Ameretto. Vorige jaar miste de leerlinge van Joyce de Vos de kringtitel nipt, maar dit jaar nam ze dus sportief revanche. Ava-Kee Uittenbogerd stuurde haar pony Handsome Boy naar de springtitel in de klasse L/M. De jeugdige amazone van RV Tielerwaard-West heeft in deze discipline al meerdere kringtitels op naam staan, maar wordt natuurlijk heel goed begeleid door haar moeder, de bekende springamazone, Jannet Geessink. Een dag later vond op dezelfde locatie in Beesd een dressuurwedstrijd plaats. Hier maakten drie amazones van manege De Paardesprong in Neerijnen indruk. In de L1 was er een eerste plaats met hoge punten, 208, voor Anouk Kuiper die in Nespresso-nakomelinge, Kwinta een fijn nieuw paard lijkt te hebben gevonden. In de M1 ging het oranje lint naar Anouck van Ooijen met Urban (192). Deze combinatie heeft nog bijna aan geen wedstrijd meegedaan zonder bovenaan mee te rijden. Madelief Wakelkamp pakte een overtuigende eerste prijs in de M2 met haar Zara (208.5). Deze jonge amazone maakt binnenkort de overstap naar de klasse Z1. Op zondag organiseerde RV De Malsnaruiters op hun clubterrein in Buurmalsen een kleinschalige maar heel gezellige dressuurwedstrijd. Twee eigen leden maakten indruk en reden in de prijzen: Coriene Hakkert en Siena de Martino. Eerstgenoemde stuurde haar AWT Durban naar een tweede en derde plaats in de L1 (202/191). Siena bleek in beide B/DE-proeven onverslaanbaar met haar Fairytale (198.5/196).

De organiserende menclub Waal & Linge is er al maanden druk mee, maar eindelijk is het dan weer zo ver. Van 18 tot en met 20 juli staat op Landgoed Mariënwaerdt opnieuw alles in het teken van de samengestelde mensport. Een groot aantal aanspanningen zal worden voorgesteld in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Er wordt door zowel professionals als amateurs gestreden in de verschillende klassen. Ook locale helden hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd, het belooft dus in Beesd weer een enorm feest te worden. Publiek is natuurlijk van harte welkom! Overigens is er ook nog dringend behoefte aan vrijwilligers, voor wie dus zin en tijd heeft, kijk voor meer info en het programma naar www.waalenlinge.nl

Hippische agenda: 18 juli: dressuurwedstrijd bij RV Tielerwaard-West in Herwijnen; 18, 19 en 20 juli: samengestelde menwedstrijd van MV Waal & Linge op landgoed Mariënwaerdt in Beesd; 19, 26 en 28: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 20 en 27 juli: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 21 juli: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 29 juli: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 6 t/m 15 september: de Roskamse Paardendagen in Kapel-Avezaath; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert.