Dirk-Jan van de Water opnieuw in de prijzen

De landelijke rijvereniging Bommelerwaard in Gameren ligt in het uiterste puntje van Kring Rivierengebied. Hier vond zowel donderdag als zaterdag een dressuurwedstrijd plaats. De tweede wedstrijd gold tevens als selectie voor de Gelderse Kampioenschappen en dus stak een behoorlijk aantal combinaties uit deze regio de Bommelse brug over om daar mee te kunnen doen. Opvallend was de hoge kwaliteit van de deelnemende paarden. Onder meer Dirk Jan van de Water uit Hellouw had twee blikvangers bij zich, waarmee hij in de prijzen reed. In de klasse L2 werd hij eerste in het zadel van de extra bewegende Jack Black WW (200). Met één punt minder mocht hij in de goedgevulde klasse M1 als derde opstellen met de getalenteerde Fidelio, waarmee hij vorig weekend ook al prijs won. Axelle Berende uit Meteren stelde haar Hiolito aansprekend voor in de klasse M2 en eindigde bovenaan (189.5). De combinatie heeft inmiddels voldoende winstpunten om over te mogen stappen naar de klasse Z.

Zaterdag organiseerde PSV de Margrietruiters in Ommeren de tweede wedstrijd van dit seizoen op hun clubterrein in de nieuwe rijbaan. De meeste deelnemers, maar ook prijswinnaars kwamen voornamelijk van verder weg, behalve Demi Zuijdam van rijvereniging Tielerwaard-West. Zij deed mee in de klasse L1 met Harm, het voormalige menpaard van Melina Timmermans, en werd twee keer eerste (191.5/180.5). Demi heeft met hulp van deze Friese ruin de overstap van pony naar paard probleemloos kunnen maken. Op zondag vond bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen een door rijvereniging Ons Genoegen uit Beesd georganiseerde dressuurwedstrijd plaats. Een van de deelneemsters daaraan was Lynn van Schip. Zij stuurde haar Nelly twee keer naar het oranje lint met hoge scores, 201 en 196.5.

Hippische agenda: 18 mei. Dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 19 mei: dressuurwedstrijd bij Kapel-Avezaath; 20 mei: dressuurwedstrijd bij RV de Malsnaruiters in Buurmalsen; 21 mei: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 26 mei: dressuurwedstrijd bij Manege de Paardesprong in Neerijnen en samengestelde menwedstrijd van Waal & Linge in Herwijnen; 26 en 27 mei: Bixiewedstrijd van de Bergakkerruiters in Kerk-Avezaath; 1 juni: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 2 juni: dressuurwedstrijd bij De Kooihoeve in Rhenoy; 3 juni: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 9 juni: selectiewedstrijd dressuur en menwedstrijd dressuur en vaardigheid op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.