Dirk-Jan van de Water prolongeert succes

GELDERMALSEN Werd hij onlangs nog gehuldigd als Kringkampioen, zaterdag deed Dirk-Jan van de Water in Hierden mee aan de Gelderse Kampioenschappen. Met Emire van het Gebroekerhof eindigde hij in de eerste proef op een vierde plaats. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de kür op muziek, waarin hij vervolgens zijn schimmel naar de overwinning liet dansen. Het resultaat van beide optredens voor de combinatie van Ons Genoegen was de reservetitel van Gelderland in de klasse Z2 en een uitnodiging voor deelname aan het NK over enkele weken. Axelle Berende uit Meteren startte zaterdag eveneens op het provinciale kampioenschap. Met een nette M1-proef op haar Hiolito eindigde ze als derde in het klassement. Helaas bleek het entingschema in het paspoort van haar paard onvolledig te zijn ingevuld. Uitsluiting volgde en de amazone kon onverrichter zake weer naar huis.

Dichter bij huis vonden ook enkele wedstrijden plaats. Zo reed Laura Voorend van rijvereniging Tielerwaard-West vrijdagavond mee op de wedstrijd bij HSA Ravenswaaij, in de gelijknamige plaats. Met haar Ebbony liet ze in het L2 twee hele fijne proeven zien en die werden beloond met twee eerste prijzen (191/189). Twee van haar clubgenoten deden een dag later mee aan de dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy. Kim Duizer won er de klasse M2/DE met haar Jacodi´s Montana (193.5/185.5). Een goede generale repetitie voor haar deelname aan de GK voor ponycombinaties komende zaterdag in Laag-Soeren. Demi van Zuijdam werd twee keer tweede in de gecombineerde klasse B/L1 (192.5/191.5) met Harm. In deze rubriek moest ze alleen Anne Bergman uit Geldermalsen met Doreno voor zich dulden. Deze combinatie werd na twee sterke L1-proeven twee keer overtuigend eerste (200/199.5). Van Ons Genoegen verscheen Lidwien van Kraats in de baan met Ferdinand. Zij werd in Rhenoy een keer eerste in de M1 (184).

Zondag werd een dressuurwedstrijd georganiseerd door De Malsnaruiters bij de Harten Hoeve in Deil. Van deze club was een hoofdrol weggelegd voor Laureanne Wellner met Tiffy. Dit duo werd twee keer eerste in de L1/C (195/189). In dezelfde klasse maar dan bij de paarden behaalde Anne van Staveren, uitkomend voor manege De Paardesprong, niet alleen voor iedere proef een winstpunt, maar mocht tevens de eerste prijs in ontvangst nemen. Ook twee keer eerste, maar dan in de klasse M1, werd Myria van Lith uit Meteren met Hurricane A (188.5/182.5).

Hippische agenda:

27 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen en menwedstrijd dressuur bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 28 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide in Acquoy; 2 februari: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 3 en 4 februari: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 9 en 10 februari: minimarathon bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 10 februari: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 11 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij.